Chris & Paul's tweedaagse bruiloft


Dit rustige, lieve stel ontmoette ik al eerder tijdens hun preweddingshoot op het strand van Egmond aan Zee. Ze brachten toen niet alleen hun warme persoonlijkheden met zich mee, maar ook hun trouwe viervoeters Esther en Olly. Vanaf deze shoot wisten we al meteen dat het goed zat. Zo'n leuke klik en helemaal op een lijn met onze verwachtingen van elkaar. Top!


Op vrijdag 7 juni vierden zij hun bruiloft in de geboorteplaats van Chris: Urk. Mijn allereerste keer dat ik dit pittoreske vissersdorp bezocht en ik was onder de indruk van alle authentieke gebouwen en goed bewaarde monumenten. Wat een sfeer!

In het gemeentehuis van Urk kwamen alle familieleden en vrienden samen om Chris en Paul elkaar het Ja-woord te zien geven. Paul is Amerikaans en had al zijn familieleden en zelfs vrienden uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Hoe speciaal en geliefd moest het paar zich hebben gevoeld dat zij dit allemaal voor hen over hadden.


Na de ceremonie in het gemeentehuis was het tijd voor een gezellige, intieme borrel en uiteraard taart bij de ouders van Chris. De tuin was gezellig versierd en goed gevuld met al hun dierbaren. Dat er sprake was van een taalbarrière was totaal niet merken. Iedereen kon het zo goed met elkaar vinden!


Op zaterdag 8 juni was het tijd voor de kerkelijke dienst in Leiden. De heren wonen hier momenteel heel fijn en omdat Chris studeert om pastoor te worden, wilden zij graag ook hun huwelijk laten zegenen in de prachtige Hooglandse Kerk te Leiden. Een schitterende kerk met hoge witte plafonds. Ik keek mijn ogen uit!


Voordat de kerkdienst begon, kreeg ik tijdens de trouwshoot nog even een minitour door Leiden. Hier was ik overigens ook nog nooit geweest. Wat een feestje! En wat een prachtige stad! Echt een aanrader.


Hierna was het tijd voor de ceremonie, waarbij het koor waar Chris lid van is ook nog prachtig kwam zingen. Maar niet alleen het koor lied hun talenten horen. Nee, ook de tante van Paul en zus van Chris verbaasden mij met hun gouden strotten. Wauw, wauw, wauw!


Tijdens de ceremonie werd er niet alleen aandacht besteed aan het christelijke geloof, maar werden er ook elementen van het Jodendom meegenomen in het sluiten van het huwelijk. Zo mooi om te zien dat dit gewoon naast elkaar kon gebeuren en allemaal in harmonie. Zoals het hoort!


Nadat het huwelijk was voltrokken, werd er nog een korte receptie gehouden in de kerk. Hierna liep het gehele gezelschap richting de dinerlocatie verderop aan de buitenrand van de stad. Een sfeervolle locatie middenin het park met een wat boerderij-achtige vibe. Heel leuk! Hier werd nog gezellig geborreld en uiteindelijk heerlijk gegeten, maar toen was het voor mij al tijd om weer te gaan.


Een fantastisch weekend mogen beleven met deze twee toppers. Prachtige mensen, prachtige familie, prachtige vrienden en bovenal twee prachtige dagen. Bedankt heren!